سلامت نیوز : یک دندانپزشک گفت: دندان روکش شده بیشتر از یک دندان سالم دست نخورده به مراقبت نیاز دارد چرا که این روکشها و ترمیمها به خودی خود محافظتی را فراهم نمیکنند.
مصطفی فاطمی در گفتوگو با فارس در پاسخ به پرسش شهروندان درباره مراقبت از دندان در خط مشاوره سلامت اظهار داشت: تصورات غلطی در عامه مردم وجود دارد که فکر میکنند اگر دندانی ترمیم یا روکش شود در مقابل عوارض بعدی آسیبناپذیر است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: دندان ترمیم یا روکش شده حتی بیشتر از دندان طبیعی نسبت به آسیب حساس است زیرا اصلیترین ساختار نگهدارنده ترمیم، روکش و امثال آن، بافت طبیعی دندان است و این روکشها و ترمیمها به خودی خود محافظتی را فراهم نمیکنند.
این دندانپزشک افزود: معمولاً دندانهایی برای روکش تحت درمان قرار میگیرند که ساختار زیادی را از دست داده باشند یا درمان ریشه شده باشند یا آنکه بخواهند به عنوان پایه بریج یا پر کردن ناحیه بیدندانی استفاده شوند.
وی ادامه داد: چنین دندانهایی به عود پوسیدگی و عوارض دیگر نسبت به دندان طبیعی حساسترند و بیماران باید توجه داشته باشند که دندان روکش و ترمیمی حتی بیشتر از یک دندان سالم دست نخورده نیاز به مراقبت دارند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: گاهی مشاهده میشود، بیمار با لق شدن روکش یا خارج شدن آن مواجهه میشود که یکی از مهمترین دلایل آن عود پوسیدگی در لبههای ایجاد روکش روی نسج سالم دندان است که شاید مهمترین عامل در پیشگیری از این امر حفظ بهداشت دهان است.
فاطمی افزود: در موارد معدودی ارتفاع کم و حجم ناکافی دندان یا تراش بیش از حد نسج دندان ممکن است موجب شود که روکش گیر کافی نداشته باشد و با توجه به این امر که بیشترین گیر روکش از تماس آن با نسج دندان تأمین میشود این تصور که چسبی وجود دارد که میتواند روکش را بر روی دندانهای کوتاه و کوچک محکم نگهدارد؛ غلط است.
این دندانپزشک ادامه داد: یک حالت دیگر نیز بریجهای طولانی است که در آنها ناحیه بزرگ بیدندانی توسط تعداد معدودی پایه پرشده است. این امر باعث میشود فشار زیادی به دندانهای پایه و پروتزهای این ناحیه وارد شود که علاوه بر لق شدن مکرر بریج و خارج شدن آن، موجب آسیب به دندانهای پایه و حتی از بین رفتن آنها میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران تصریح کرد: اگر چه بسیاری از این گونه درمانها در ابتدا برای بیمار جالب به نظر میرسد ولی طراحی غیر اصولی آن آسیب جدی به دندانهای فرد وارد میسازد و در بسیاری از این موارد درمانهایی چون پروتز متحرک و ایمپلنت جایگزین بهتری هستند.
فاطمی تأکید کرد: اصلیترین راه پیشگیری از هرگونه عوارض درمان دندانپزشکی رعایت بهداشت و حفظ سلامت دهان و دندان است.
پیشنهاد سردبیر
-
این خوراکیهای پرطرفدار خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش میدهند
پزشکان هشدار دادهاند که مصرف بیش از حد یک گروه خاص از خوراکیهای پرطرفدار میتواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را تا دو و نیم برابر افزایش دهد. در شرایطی که شمار مبتلایان به این بیماری در سراسر جهان به بیش از ۱۰ میلیون نفر رسیده و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ به ۲۰ میلیون نفر برسد، یافتههای جدید نگرانیهای جدی در خصوص رژیم غذایی مردم ایجاد کرده است.
-
دروغ هایی که هرگز نباید به پزشک خود بگویید
پزشک شما تنها در صورتی میتواند بهترین مراقبت را برایتان فراهم کند که واقعیت را بداند — حتی اگر گفتن آن سخت، شرمآور یا ناخوشایند باشد. پنهانکاری در مورد عادتها و سبک زندگیتان ممکن است بیضرر به نظر برسد، اما گاهی همین جزئیات کوچک میتوانند تفاوت میان تشخیص درست و اشتباه، یا درمان مؤثر و ناکارآمد باشند. پس اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید، وقت آن است که با پزشکتان روراست باشید.
-
اشتباهات رایج در مصرف غذاهای سالم
امروزه بسیاری از ما به دنبال تغذیه سالمتر هستیم، اما حتی بهترین مواد غذایی هم اگر بهدرستی مصرف نشوند، ممکن است نتایج معکوس داشته باشند. در این مطلب به اشتباهاتی اشاره میشود که ممکن است در مسیر تغذیه سالم مرتکب شوید.
-
روشهای تشخیص لوازم آرایشی تقلبی
سازمان غذا و دارو بهصورت دورهای فهرستی از برندها، محصولات و حتی شمارههای سری ساخت(batch number) محصولات غیرمجاز را منتشر میکند که در آن نام برخی برندهای مشهور خارجی هم دیده میشود
-
مصرف این میوهها سلامت پیری را تضمین میکند
براساس مطالعه منتشرشده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، خوراکیهایی مانند چای سیاه، انواع توتها، مرکبات و سیب میتوانند به پیری سالم کمک کنند.
-
امیدواری ۹۸ درصدی برای فرزندآوری؛ ناباروری دیگر پایان راه نیست
با پیشرفتهای علمی در حوزه درمان ناباروری، امکان فرزندآوری برای ۹۸ درصد از زوجهای نابارور فراهم شده است؛ آماری که برخلاف تصورات رایج، نشاندهنده قدرت بالای پزشکی ایران در درمان یکی از بزرگترین دغدغههای زوجهای جوان است.
-
آب لیمو؛ نوشیدنی ساده، با فوایدی شگفتانگیز
نوشیدن آب لیمو نه تنها به شما کمک میکند که بدنتان هیدراته بماند، بلکه میتواند به کاهش وزن، تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش شما نیز کمک کند. اگر هنوز این نوشیدنی خوشمزه را در رژیم غذاییتان ندارید، حتماً از امروز آن را امتحان کنید!
-
تشخیص بیماری آلزایمر از وضعیت چشم
پژوهشگران دریافتهاند که برخی مشکلات چشمی ممکن است به عنوان هشدارهای زودهنگام زوال عقل عمل کنند.
نظر شما